Ahogy a legtöbb weboldal, a gastrochili.com is sütiket (cookie-kat) használ, amik segítik a weboldal használatát, és lehetővé teszik, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjon nyújtani. 

 

 

Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

A Gastrochili 2014-ben indult Pécsen, mégpedig úgy, hogy egyik nap Dávid egy chilis ételt szeretett volna készíteni és akkor döbbent rá, hogy az egész városban nem lehet chilit kapni. Beleásta magát a chili nevelgetés rejtelmeibe, amiről persze először még semmi ismerete sem volt. Vérszemet kapott és már első évben kapásból 138 palánta borította be a fél szobát (legalább 20 fajta, a világ legerősebbjét is beleértve). Chili termesztő barátai, szakkönyvek, különböző fórumok/csoportok valamint a Google segítségével folyamatosan próbálja képezni magát. :)

          

Dávid ugyan felhagyott a szakácskodással, de az ételek és az ízek iránti szenvedély megmaradt. Lelkesedését ezen a területen kamatoztathatja, a chili paprikák sokoldalúsága miatt könnyen élheti ki a kreativitását a kapszaicin világában is.

                                     

Jómagam pedig – jó asszonyként - mindenben segítek neki, hogy a Gastrochili tündököljön!    angel

                                       

A házunk mögött egy 2000 nm-es kert van, ahol régen a nagyszülők szőlőt műveltek. A kert lejtős és a valamikori szőlő miatt teraszosan lett kialakítva. Tehát a hely adott, viszont a talaj minősége alkalmatlan volt a chili termesztéshez. Dávidnak nagyon sokat kellett dolgoznia, hogy megfelelő közeget varázsoljon a chiliknek.

                                        

Folyamatos tőszám bővítés miatt 2017 óta már egy újabb földterületen is gazdálkodunk. Idén összesen 2800 tő chilit, paradicsomot és kápiát ültettünk.

                                        

A legfontosabb számunkra, hogy változatosak legyünk, mindig tudjunk újat nyújtani. Mindenképpen a minőségre törekszünk, nem pedig a mennyiségre, hiszen nincs annál jobb mikor egy kóstoltatásnál meglátjuk a kapszaicintól könnybe lábadt szemeket és az ízorgiát élvező, mosolygós arcokat.   smiley

Itt olvashattok még rólunk:

http://gyulaicsili.blog.hu/2015/09/23/a_kapszaicin_fuggokertje

https://madeinpecs.hu/etelital/pecsili

https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/a-pecsi-csilibirodalom-legjava/

http://gyulaicsili.blog.hu/2016/02/01/gasztronomia_az_uveg_mogott

Keresés